Jutarnji program

Još nema odgovora na pitanje "Šta je vreme?" i to je, kažu, poslednja velika nerešena misterija savremene nauke. Od Aristotela, Njutna, Ajnštajna, vremenom se bave filozofija, religija, fizika, psihologija. Šta znamo danas? To je pitanje za naše goste dr Aleksandara Bogojevića, direktora Instituta za fiziku, sa Filozofskog fakulteta dr Miloša Arsenijevića, filozofa i autora knjige o vremenu.

Mašinski fakultet u Beogradu slavi 70 godina samostalnog rada i 145 godina kako je na Univerzitetu u Beogradu uveden novi predmet - izučavanje mehanike i mašina. Dekan Mašinskog fakulteta Radivoje Mitrović je naš gost.

Koji su gorući problemi u kuhinji i ima li zgotovljenih rešenja za njih? Najpozvaniji da skuvaju odgovor su gosti Jutarnjeg programa - Ivo Andrić i Tomas Gugler, obojica iz samog vrha Svetske asocijascije kuvara.

Predstavom „Buba u uhu" u izvođenju „Teatra 13" iz Blaca, u Malom Crniću počeo je Festival dramskih amatera sela Srbije - FEDRAS, 47. po redu. Sa nama su predsednik žirija ovog festivala, glumac i upravnik BDP-a Slobodan Ćustić i glumac Aleksandar Dunić, član žirija.

Urednici emisije: Duško Nikolić, Zorana Živadinović
Voditelji: Dragana Kojerina i Branko Veselinović

broj komentara 0 pošalji komentar