Oko: Vuk Drašković od Jugoslavije

Da li je Aleksandar Karađorđević pogrešio što je stvorio državu Srba, Hrvata i Slovenaca ili je greška bila sve što je usledilo posle njegovog ubistva

Bio je novinar, pisac i političar. Često su se kod njega te profesije mešale, njega je vreme menjalo ali posle svega niko ne može da mu ospori da zna da piše i govori. Znao je i kad se o čemu piše pa kao što su početkom osamdesetih bestseleri bili Sudija i Nož tako je trenutno najprodavanija knjiga u najvećoj srpskoj knjižari njegov Aleksandar od Jugoslavije. Vuk Drašković.

Zašto je pobeda Josipa Broza iznad pobede Aleksandra Karađorđevića? Da li je Broz zaista strepeo od Srba i zašto je prva asocijacija na Jugoslaviju komunistička a ne kraljevina Jugoslavija?

Da li je Jugoslavija bila srpska volja ili srpsko moranje? Da li je njeno stvaranje, gledajući sa ove distance ipak bila greška i kolika je uloga kralja Aleksandra u stvaranju države Srba, Hrvata i Slovenaca, kolika velikih sila a šta su o njoj mislili drugi narodi?

Gost: Vuk Drašković, pisac

Autor emisije: Gorislav Papić

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 19. okt 2018, 20:44) - Vjekoslav [neregistrovani]

Najveći

Knjiga koja je bila potrebna Srbiji. Srbi slave gubitnike a ne pobednike što je Aleksandar. To pokazuje svest naroda i moć rasuđivanja, potrebe

(petak, 19. okt 2018, 19:31) - Срђан Спасић [neregistrovani]

Докле више Вуче ?

Вук Драшковић српски писац-националиста оснивач СПО-а, и војне формације српска добровољачка гарда. Човек који је на митинзима тврдио да ће Хрватска изгубити рат за седам дана. Данас да ли због претње Хагом, Вук је постао јагње, може да критикује само Србе и то у паузи између два молитвена доручка. Поклања Косово Албанцима као да му је дедовина а нама Србима продаје маглу на почетку 90-тих да смо мученички и небески народ, а данас не поштује самог себе и своје великане. Као бивши члан СПО-а и борац од 1991 до 1999, кажем Вуче доста је!

(petak, 19. okt 2018, 15:54) - Petar [neregistrovani]

Pohvala RTS

Svaka čast i Gorislavu i RTS. Knjiga je a i tema knjige veoma značajna. Hvala Vuku Draškoviću na otvaranju priče o Aleksandru.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]