Jutarnji program

Skoro tri decenije posle raspada Jugoslavije, Srbija ima Registar svoje imovine u državama bivše SFRJ. U registru je imovina firmi, državnih organa, banaka i građana.

Svi oni su obezbedili dokumentaciju i spiskove sa nazivima i lokacijama imovine, bilo da je u pitanju zemljište, poslovni prostor, odmaralište ili neki drugi objekat. Kako i u kom vremenskom roku će ovaj Registar obezbediti i povratak te imovine objasniće nam naš sledeći gost Ivan Simić savetnik u Vladi Srbije za praćenje sudskih procesa u Hrvatskoj.

U toku je jedan od brojnih konursa za školovanje u inostranstvu. Đacima iz Srbije pruža se prilika da školovanje nastave u Velikoj Britaniji i SAD. O kojim programima je reč, saznaćemo narednih minuta. Gosti Jutarnjeg programa su Aleksandra Marković, koordinator HMC programa za Srbiju i stipendisti: Anja Brkić iz Beograda, Danica Stošić iz Niša i Mateja Zdravković iz Kragujevca, koji će nam ispričati svoje iskustvo tokom dosadašnjeg školovanja u inostranstvu.

Dansko pecivo, rol viršle, pomfrit, gazirana i energetska pića.... Sve su to namirnice i napici koji nikako ne bi smeli da se nađu u đačkom jelovniku. To je bila i preporuka Ministarstva prosvete. Na šta ona obavezuje škole, saznaćemo od naše gošće, Gordane Kosanović iz Ministarstva prosvete.

Kako motivisati decu da se bave sportom? Kako probuditi u njima talenat i kako ga prepoznati? To su neka od večitih pitanja roditelja. Da postoje prilično pouzdani odgovori, uveriće nas gošća Tanja Janković, rukovodilac programa SportAnalyitik.

Mnogobrojne ankete pokazuju da medicinske sestre građani najviše vole, ali često ih i kritikuju. Najteži i najodgovorniji je posao medicinskih sestara intenzivne nege. One prve prihvataju životno ugrožene, pacijente posle reanimacije, srčanog zastoja, teške traume, one koji su između života i smrti. U gostima su nam medicinske sestre sa odeljenja intenzivne nege - Sofija Kurtović glavna medicinska sestra u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj i Gordana Dragošev iz niškog Kliničkog centra.

urednici emisije: Duško Nikolić, Zorana Živadinović
voditelji: Dragana Kosjerina i Branko Veselinović

broj komentara 0 pošalji komentar