Kulturni dnevnik

Predstava "Roman o Londonu" Miloša Crnjanskog, premijerno će biti izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu. Dramatizaciju i režiju potpisuje Ana Đorđević, gost Kulturnog dnevnika.

Svečanom akademijom, Srpska akademija nauka i umetnosti je obeležila 125 godina od rođenja pisca Miloša Crnjanskog. U Pozorištu na Terazijama premijerno se izvodi predstava "Inside out"'. Priča prati sudbine šest žena koje pokušavaju da se izbore sa nametnutim stereotipima. Predstavljamo knjigu "Milena Dravić ili ključ snova", posvećenu stvaralaštvu jedne od najvećih glumica srpske i jugoslovenske kinematografije. U Nišu počinju 44. Niške muzičke svečanosti. Kulturni dnevnik i o Drami Narodnog pozorišta u Beogradu, o koncertu koji će u Beogradu održati pijanista Peter Bence, serijalu Teatrologike na RTS 2 i o delima Dmitrija Šostakoviča na RTS 3.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

urednik Snežana Stamenković Jojić
realizator Sanja Redžić
broj komentara 0 pošalji komentar