Jutarnji program

Državni budžet je u suficitu i na kraju avgusta umesto očekivanog minusa državni račun je u plusu 36,8 milijardi dinara. Istovremeno nastavljen je rast privrede i do kraja godine biće oko 4,2 procenta, saopštava ministarstvo finansija. Raste i spoljnotrgovinska razmena s tim što uvoz raste dvostruko više od izvoza ali u uvozu dominiraju oprema i repromaterijal za preduzeća. Ukupni izvoz, od januara do septembra vredan je 3,3 milijarde evra, a tome su najviše doprineli Fijat, HBIS grupa i Naftna industija Srbije. O srpskom izvozu jutros jutros govorimo i na konkretnim primerima. Naši reporteri su u fabrici Boš u Šimanovcima i u Fabrici Tigar u Pirotu, dok je gost u našem studiju Marko Čadež, predsednik PKS.

Ženama za jednakost u poslovnim pregovorima treba 15 godina. Njima pripada 30 odsto malih i srednjih preduzeća. Menja li se učešće žena u srpskom preduzetništvu, koji ih problem muče i ko će ove godine poneti epitet žena zmaj nad zmajevima, ovog jutra razgovaramo sa našim gošćama. Sanja Popović Pantić, predsednica UPS I Vesna Pucar Grubor, Vivex Trading

Da li pare decu kvare? Trudimo se da ih od malih nogu učimo svemu, da čitaju i pišu, voze bicikl, telefone i kompjutere sami nauče, i to bolje od nas, a da li ih neko, i kako, uči da upravljaju novcem? O tome razgovaramo u narednim minutima, a naša prva gošća ovog jutra je Nevena Čalovski psiholog.

Ponedeljak jeste najomraženiji dan, ali nije razlog da se zbog toga ljutite. Naljutite se s razlogom, kao ja sada. Ako vam je do ljutine, pomoći će nam naš današnji gost, Vladimir Stanojlović koji za sebe tvrdi da pravi najljuće soseve u Srbiji i koji od slatkog prave ljuto.

Sto pedeset godina Nušića, 90 godina Radio Beograda, 27 godina Pozorišta na Terazijama. Nisu samo jubileji i godišnjice povod za gostovanje Milana Milosavljevića, glumca Pozorišta na Terazijama, ali za ove pomenute nikako nisu mogle bez njega...

Imamo specijalne goste ovog jutra. Stigli su iz SAD na poziv naše kuće, RTS-a. Veliki pozdrav za članove Diksi benda, koji su deo "Orkestra i hora Vojske SAD u Evropi." Čućemo ih dva puta tokom Jutarnjeg programa, a ovo je istovremeno i najava specijalne muzičke emisije RTS-a posvećene godišnjici primirja u Prvom svetskom ratu, koja će biti emitovana 11. novembra. Dixi bend je učesnik u emisiji. Naš sagovornik je zastavnik Lori Nix, vodja orkestra.

Urednici emisije: Duško Nikolić, Zorana Živadinović
Voditelji: Dušica Spasić i Sanja Dragićević

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar