Ovo je Srbija

Namenska industrija godinama je na vrhu liste izvoznika. U valjevskom "Krušiku" modernizovana je Kovačnica, tako da Srbija više neće uvoziti otkivke za teško naoružanje.

Šta će rekonstrukcija 22 kilometra puta Novi Pazar-Tutin, doneti meštanima ovog kraja. Ugovor o rekonstrukciji je potpisan a radovi će koštati 24 miliona evra. O dinamici radova, značaju puta za tu oblast, iz priloga Dušana Jemuovića.

Pet je dana do  izbora za Savete  nacionalnih manjina, kada će svoje prestavnike birati 22 manjinske zajednice. U Negotinu, na inicijativu Vlaha i podršku opštine, umesto četiri biće čak deset biračkih mesta. Prilog Valje Čolić.

Podsećanje na Ahmeda Ademovića, golorukog trubača iz Leskovca, koji je,zahvaljujući svojoj muzikalnosti, presudno uticao na ishod Kumnaovske bitke u Prvom balkanskom ratu. Reportaža Srđana Conića.

Baš ovog meseca, u kome je ukinuta obavezna upotreba pečata, u Šapcu je otvorena izložba "Pečat-kruna dokumenta". Koji je pečat najstariji, kako su sve  vladari  obeležavali verodostojana dokumenata od 18. do 20. veka, iz priloga Vere Mitrović Kulačin.

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrovići Vesna Manojlović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar