Kulturni dnevnik

Koncertom Kurta Elinga zatvoren je 34. Beogradski džez festival. Kurt Eling je vodeći džez pevač na svetu u poslednje dve decenije. U Beogradu je predstavio novi album The Questions, vrhunsku mešavinu džeza, muzike Brodveja i obrada himni rokenrola.

Primopredajom Otvorene knjige završen je 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga. Maroko, zemlja-gost ovogodišnjeg Sajma, predala je Otvorenu knjigu Egiptu, koji će na sledećem, 64. Sajmu biti zemlja-gost. Radovi Margerit Imo i Nine Ivanović, umetnica iste generacije, čiji umetnički put karakteriše jasno definisan pravac i identitet, proglašeni su za najbolje ovogodišnjeg Oktobarskog salona, koji je zatvoren juče. Prvi put na ovim prostorima organizovan je Masterkls program namenjen umetnicima iz zemalja u regionu koji se bave pozorišnom umetnošću. Ovaj novi program savremene dramaturgije vodila je Biljana Srbljanović, dramska spisateljica i redovna profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Za dvadesetogodišnjicu svog albuma Mezanin, bend Masiv atek enkodirao je album u nizove sintetičke DNK. Jedna bočica spreja sadrži oko milion kopija ovog albuma. Pod sloganom Slušajte muziku - čuvajte razum, u Beogradu 01. novembra počinje šesti po redu BUNT festival klasične muzike. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Ljubiša Jovanović, osnivač BUNT festivala.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Gost Kulturnog dnevnika je Ljubiša Jovanović, osnivač BUNT festivala.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Sanja Redžić
Montaža: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]