Oko magazin: Angela Merkel, prva rata odlaska

Može li najmoćnija evropska političarka da sačuva kancelarsku poziciju tako što više neće biti predsednica CDU-a?

Posle Bavarske novi udar za veliku nemačku koaliciju u Hesenu. I u pokrajini, u kojoj se nalazi Frankurt, finansijski centar Nemačke prilično slabe rezultate postigle su velike stranke: CDU i SPD a i dalje rastu Zeleni i Alternativa za Nemačku. Posle ovog rezultata skoro da je izvesno da će se tražiti alternativa i velikoj koaliciji na saveznom nivou i u tom ključu može da se razume najava Angele Merkel da se više neće kandidovati za predsednicu CDU. Da li je ovo početak kraja Angele Merkel?

Nije bilo mnogo ljudi u svetu filma kojima je Orson Vels mogao da zavidi. A Ranku Munitiću je veliki Orson Vels ispričao da je bio ljubomoran samo na dva čoveka iz sveta filma: Na Akira Kurosavu i Pavla Vuisića. Ovog meseca navršilo se 30 godina od smrti našeg velikog glumca i zato večeras sećanje njegovih najbližih: supruge, prijatelja, kolega.

Svaki dolazak Igora Mandića u Beograd sam po sebi je događaj. Tako je to od onog prvog, posleratnog dolaska 1996, kada je zavredeo naslovnu NIN-a pod naslovom: Hrvat u Beogradu do ovog, za sada poslednjeg, kada je promovisao knjigu: Predsmrtni dnevnik. Ovaj 34. objavljen Mandićev naslov bio je povod za razgovor sa jednim od najvećih umova našeg vremena.

Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]