Kulturni dnevnik

Jugoslovenski pozorišni festival "Bez prevoda" počinje 05. novembra u Užicu. Tim povodom nam u goste dolazi Nemanja Ranković, umetnički direktor Narodnog pozorišta iz Užica.

U Bitef teatru je kao koprodukcija sa pozorištem Deže Kostolanji iz Subotice, premijerno izvedena predstava Sprovod u Terezijenburgu. Nastala je po istoimenoj noveli Miroslava Krleže. Dramatizaciju i režiju potpisuje Anđelka Nikolić.

Nastupom francuskog pijaniste Lika Debarga počela je u Kolarčevoj zadužbini Stenvej koncertna sezona. Na programu su bila dela Šopena, Baha i Betovena.

U toku su Dani italijanske savremene umetnosti u Srbiji. Tim povodom je u Italijanskom institutu za kulturu otvorena izložba pod nazivom  "Homo interior".

Počelo je treće izdanje Festivala muzičkog filma na Kolarcu. Tokom pet dana biće prikazano deset naslova svetske produkcije koji za temu imaju muziku.

U Tokiju je otvoren prvi digitalni muzej na svetu. On pruža jedinstveno iskustvo posetiocima pa je za kratko vreme postao jedna od najvećih svetskih umetničkih atrakcija.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti. 

Urednica: Olivera Milošević
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Brnislav Bane Popović 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]