Jutarnji program

Odnedavno, Srbija ima svog predstavnika u upravnom odboru ICANN-a, organizacije koja na globalnom nivou upravlja svim domenima na internetu. To je Danko Jevtović, naš današnji gost.

Jedan od pionira interneta u Srbiji, dugogodišnji direktor Registra nacionalnog internet domena Srbije, koji u najviše telo globalne internet organizacije dolazi sa mesta člana Borda direktora, udruženja evropskih nacionalnih registara internet domena najvišeg nivoa. Imamo priliku da iz prve ruke saznamo u kom pravcu će se razvijati ova globalna mreža.

Psorijaza ne poznaje granice, može da oboli svako i bilo kada. Najčešće se javlja od 15. do 25. godine, a podjednako obolevaju i muškarci i žene. U Srbiji skoro 150 hiljada ljudi ima psorijazu, a ovu imunološku bolest ima i 15 hiljada dece mlađe od 18 godina. Najteži oblici psorijaze uspešno se leče biološkom terapijom, ali na žalost ovu terapiju kod nas sada prima samo 70 pacijenata i to je obezbeđeno donacijom. Nakon 10 godina čekanja, najavljeno je da će ova terpija biti dostupna i za pacijente u Srbiji.

Mnoge od njih čuvate u kuhinji, a niste ni svesni da upravo oni mogu da vam pomognu u borbi sa infekcijama. Prirodni antibiotici se nalaze među: voćem, povrćem, začinima. A koji su najefikasniji, otkiće nam Ivana Božović. Sledi Nazdravlje.

Posle ubedljive pobede nad ekipom Galatasaraja, Crvena zvezda sprema se za novi meč u Evrokupu, suparnik je Ulm. Gost Jutarnjeg programa je Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda.

Nismo zemlja gde su zimski sportovi popularni, ali se možda nešto i tu menja. Osim Nevene Ignjatović, sve bolje rezultate ostvaruje i Marko Vukićević, naš reprezentativac rođen u Sloveniji.

Slavko Banjac vratio se na muzičku scenu nakon 23 godine s novim albumom "Ljubav kao odgovor". Slavko Banjac je naš muzički gost.

urednici emisije: Duško Nikolić, Zorana Živadinović
voditelji: Dragana Kosjerina i Branko Veselinović

broj komentara 0 pošalji komentar