Kulturni dnevnik

Raša Todosijević, zajedno sa još 30 umetnika, izlaže u Rajhstagu u Berlinu, povodom stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata. Reč je o izložbi "1914/1918 - Ne tada, ne sada, ne nikada", koja će, posle Berlina, sledeće godine biti postavljena u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku. Gost Kulturnog dnevnika je umetnik Raša Todosijević.

Izveštavamo sa svečanog otvaranja izložbe "Marko Čelebonović (1902-1986)" u Galeriji SANU, sa svečane Akademije povodom 60 godina Književnog kluba i časopisa "Bagdala" u Kruševcu i sa koncerta kojim će biti zatvoren ovogodišnji BUNT festival. Reditelj Nikita Milivojević najavljuje premijeru predstave "Veštice iz Salema" u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a scenarista, glumac i muzičar Nikola Pejaković koncert i početak snimanja serije "Kosti" za RTS. U Kulturnom dnevniku govorimo i o knjizi Ivane Đilas "Kuća", o nastupu hora "Brankov" u Solunu i o drugim najznačajnijim događajima iz kulture.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

urednik Snežana Stamenković Jojić
realizator Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]