Kulturni dnevnik

Povodom obeležavanja 150 godina Narodnog pozrišta, Kulturno-umetnički program Radio televizije Srbije pripremio je dokumentarno-igrani serijal pod nazivom Narodno pozorište u 10 činova, koji će se emitovati od 21. novembra, svake srede na Drugom programu od 20 sati.

Večeras je u Muzeju pozorišne umetnosti održana promocija serijala.U okviru festivala Slobodna Zona održana premijera filma Srbenka reditelja Nebojše Slijepčevića. Ovo uveliko nagrađivano ostvaranje, proglašeno dokumentarcem godine u Kanu i nagrađeno Srcem Sarajeva za najbolji dokumentarni film, ni mnogobrojne posetioce u Beogradu nije ostavilo ravnodušnim.

U Galeriji Haos otvorena je izložba instalacija i crteža od pruća Radomira Kneževića.

O pogrešnim znanjima iz istorije koja su postala deo javnog diskursa i posledicama takvog kolektivnog pamćenja govori sedam načunih priloga, sedam uglednih profesora sabranih u knjizi Bolja prošlost.

Premijerna obnova baleta Krvava svadba - Bolero očekuje nas u Madlenijanumu 16. novembra. Bili smo na probi baleta.

Izdavačka kuća Fajdon objavila je do sada najsveobuhvatniji pregled opusa Olafura Eliasona u knjizi pod nazivom Iskustvo. Udruženje kompozitora Srbije dodelilo je nagradu Darko Kraljić za muzičko stvaralaštvo i životno delo u domenu popularne muzike za 2018. godinu kompozitoru Zoranu Simjanoviću. Tim povodom, on je gost Kulturnog dnevnika.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik re-afirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Sanja Redžić
Montaža: Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]