Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je profesor arhitekture na Univerzitetu u Floridi Vladimir Kulić, koji je zajedno sa glavnim kustosom Odeljenja za arhitekturu i dizajn njujorškog Muzeja moderne umetnosti Martinom Stirliem, autor izložbe "Betonska utopija: Arhitektura u Jugoslaviji 1948-1980".

Profesor Kulić jedan je od učesnika Međunarodnog foruma „Stvaranje konkretne utopije-Arhitektura Jugoslavije 1948-1980" koji je u toku u Centru za Kulturnu dekontaminaciju.

Predstavljen je program i festivalske aktivnosti 24. Festivala autorskog filma, koji će biti održan od 23. do 30. novembra

Treće izdanje Festivala snimateljskih ostvarenja "Slika u pokretu", koji je otvoren u Jugoslovenskoj kinoteci u takmičarskom program prikazaće osam domaćih filmova direktora fotografije različitih generacija.

Kulturni dnevnik nastavlja da prati dešavanja u Narodnom pozorištu u Beogradu

Profesorka Milena Dragićević Šešić u novoj knjizi "Umetnost i kultura otpora" analizira devedesete godine i uspostavljanje umetničke kontrajavnosti kao disidentske vladajućim političkim i kulturnim tokovima. U središte pažnje vraća umetnost i kulturne događaje bunta i otpora, podsećajući nas na ukrštanje umetničke i intelektualne scene i jasnije profilisanje kritičke misli.

U Jugoslovenskoj kinoteci održana je promocija nove knjige "Šta mi ovo treba" reditelja Emira Kusturice.

Rastko Obradović kvartet predstaviće se našoj publici mini turnejom u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu. Norveški i srpski džez muzičari turneju su započeli nastupom u ambasadi Norveške.

U Sankt Peterburgu je ovogodidišnja dodela Evropskih pozorišnih nagrada o čemu za Kulturni dnevnik izveštava Olivera Milošević.

Vodimo Vas u Rim na multimedijalni spektak "Francuski impresionisti od Monea do Sezana". Moderna tehnologija na originalan način obogaćuje stvaralaštvo  velikana slikarstva, čija igra svetlosti, kolorit uhvaćena neposrednost i fluidnost aktuelnog trenutka u potpunosti obuzimaju posetioca i pretvaraju ga u protagonistu spektakla.

Urednik: Vojka Pajkić Đorđević

Realizator: Maja Mandić

Montažer: Branislav Bane Popović

broj komentara 0 pošalji komentar