Oko: Kraj početka Bregzita

Hoće li Tereza Mej preživeti Bregzit?

Protekla dva dana bila su haotična u Velikoj Britaniji. Prvo je sporazum Londona i Brisela o Bregzitu pozdravljen , da bi uskoro počele da pljušte ostavke. Potom su i premijerkine partijske kolege počele da traže da se glasa o poverenju Terezi Mej. Na sve to, iz Brisela poruka: menjanja sporazuma nema, uzmi ili ostavi. Uz to, sporazum oko koga se sada lome koplja tek je prvi korak u izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz EU. Pregovori tek predstoje. Da li će pasti Vlada u Londonu i da li su tek sada svi shvatili koliko je teško izaći iz Evropske Unije, teme su večerašnjeg Oka.

Gosti emisije su Dejan Popović, nekadašnji ambasador u Velikoj Britaniji i Nebojša Katić, finansijski konsultant iz Londona. Za Oko govori i Vladimir Međak, potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji, uključuju se dopsinici RTS-a iz Brisela i Londona.

Emisiju vodi Nataša Đulić Banović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]