Slom: Poklon za mladence

Od 24. novembra na Prvom programu RTS gledaćemo legendarne domaće TV serije, drame i filmove - digitalno obnovljene, u HD rezoluciji.

Televizijski gledaoci će svake subote od 21 sat na RTS1 moći da vide rezultate dosadašnjeg rada Radio-televizije Srbije na digitalizaciji bogatog programskog arhiva te kuće.

Prva na programu za emitovanje je serija "Slom". Tri epizode televizijske serije "Slom" bave se društvenim previranjima vezanim za demonstracije 27. marta 1941. godine. Prema scenariju Svete Lukića seriju je režirao Sava Mrmak.

U prvoj epizodi "Poklon za mladence", oslikavaju se psihološka i politička atmosfera u predvečerje Drugog svetskog rata, diplomatske igre i drugi događaji oko pristupanja Jugoslavije Trećem rajhu.

Glavne uloge igraju Stevo Žigon, Vasa Pantelić, Miloš Žutić, Toma Kuruzović, Svetozar Nikačević, Rade Marković, Viktor Starčić, Voja Mirić, Petar Banićević, Vesna Malohodžić i Renata Ulmanski.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 01. dec 2018, 15:55) - sailor [neregistrovani]

Kompromis na ra račun istine

Udvaranje komunizmu je danas potpuno nepotrebno. Laži o komunističkoj aktivnosti da se suprotstavimo Hitleru u vreme kada je on imao pakt sa Staljinom i kada su oni agitovali da se nema zašto učestvovati u imperijalističkom ratu. U vojsci su komunisti pozivali na dezerterstvo!

(subota, 24. nov 2018, 19:35) - anonymous [neregistrovani]

Slom

Jedna od najboljih TV drama koju je TV Beograd napravila. Iz nekih neobicnih razloga, takodje veoma malo reprizirana. Za nacionalno zdravlje bolje je bilo reprizirati "Slom" svake druge godine, nego "Bolji zivot". Time bi svaka nova generacija dobila uvid kako se nezavisnost moze lako izgubiti kada se radi neozbiljno, i kolika je cena slobode. A ne da mi se desi jednom u ucionici da ucenik kaze "Jedva cekam da izgubimo nezavisnost, pa da konacno zivimo kao ljudi".

(subota, 24. nov 2018, 01:14) - goran [neregistrovani]

Bravo

E, bilo je vreme. Bravo.