Jutarnji program

Pre tri dana završena je javna rasprava o Nacrtu zakona o agencijskom zapošljavanju. Šta uređuje ovaj zakon i kakve je sugestije dobilo Ministarstvo za rad i zapošljavanje? O tome pričamo sa ministrom Zoranom Đorđevićem.

Svako od nas zna bar za tri namirnice koje popravljaju krvnu sliku. Više od toga malo ko. Čak ni za te tri nismo baš sigurni u kojoj razmeri ih treba koristiti i koliko dnevno. Nije ni nauci lako da to dokaže, ali naše gošće imaju svoje rezultate krvne slike i nagradu Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju.

Tri doktora nauka, Marija Lesjak, Ivana Beara i Nataša Simin sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i Bojana Mumović Peruško, preduzetnica, naše su gošće.

Kada analiza pokaže da se virusi HIV-a više ne kopiraju, to je dobra vest, pre svega za obolelog, ali i za sve ostale, jer to znači da je verovatnoća da se virus dalje prenosi veoma mala. Da li imamo efikasnu terapiju i da li je dostupna svim pacijentima?

Putopisne knjige često nastaju i na gostovanjima širom sveta naših pisaca, pa baš o jednoj takvoj književnoj turneji govorimo o narednim minutima?

Otvaramo "Spomenar večnim srpskim prijateljima". Tako se zove knjiga, autora Dragana Miloševića, u kojoj su pobrojani oni koji su nesebično pomagali Srbiji i Srbima.

Vokalna grupa Konstantin iz Niša postoji punih deset godina. Sastav čini 11 muških članova i do sada je imao preko 250 nastupa. Ove godine Konstantin je objavio i prci CD u izdanju PGP-a.

Voditelji: Sanja Dragićević Babić, Dušica Spasić

Urednici emisije: Duško Nikolić

broj komentara 0 pošalji komentar