Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika Milan Vlajčić filmski i književi kritičar, publicista, novinar, laureat nagrade "Nebojša Popović" za doprinos promociji i kritičkom promišljanju filmske umetnosti i kulture.

Na Mokroj Gori počinje 12. izdanje Kustendorfa - Međunarodnog filmskog festivala. O novom romanu Selidba, u kom piše o iseljavanju porodičnog stana u Sarajevu sa Vojkom Pajkić Đorđević razgovara pisac Miljenko Jergović. Predstavljamo "Izgužvane misli" knjigu Branka Golubovića, pevača benda Goblini, o pank kulturi i stvaranju muzike u vreme devedesetih. Najavljujemo Novogodišnji koncert Osam godišnjih doba Gudača Svetog Đorđa koji će se održati u nedelju 13. januara u Skupštini grada. U kulturnom dnevniku videćete i prvu retrospektivnu izložbu Endija Vorhola u Vitni muzeju u Njujorku. Priređena je posle trideset godina.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]