Oko magazin: Godinu dana bez Olivera Ivanovića

Kako je nekadašnji karatista 1999. sticajem istorijskih okolnosti ušao u politiku, kako se u toj politici snalazio i zašto nikad nije otišao sa Kosova?

Prošlo je tačno godinu dana bez Olivera Ivanovića. Ni na godišnjicu najvećeg ubistva u Srbiji u drugoj deceniji 21. veka ne znamo mnogo o tome. Ovog 16. januara njegovi prijatelji i politički saveznici sećaju se kako je nekadašnji karatista 1999. sticajem istorijskih okolnosti ušao u politiku, kako se u toj politici snalazio i zašto nikad nije otišao sa Kosova.

Odlazak novinara. Tako se tog januara 2009. NIN oprostio od čoveka čije je prezime bilo prezime profesije. Bogdan Tirnanić pisao je 45 godina za novine, ponosio se jedino članstvom u Bifeu Ateljea 212 i Fudbalskom klubu Crvena zvezda. Cinično znao je da kaže da su njegova dva najveća uspeha u životu to što je video golu Milju Vujanović i živog Če Gevaru. Na desetu godišnjicu smrti podsećamo vas na velikog novinara i jednog od najzanimljivijih ljudi svog vremena.

Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]