Afera

Intrigantna, psihološka drama o preljubama, životu, gubicima i strahovima, koja istražuje emotivne posledice vanbračne veze stiže na RTS 1 radnim danima oko ponoći.

Noa je njujorški profesor i perspektivni pisac, međutim nakon prve objavljene knjige i dalje neuspešno pokušava da pronađe inspiraciju za novi roman. Već 20 godina je u braku sa Helen, sa kojom ima četvoro dece, ali samom sebi zamera što finansijski i dalje zavisi od svog bogatog tasta.

Alison je mlada konobarica, koja pokušava da sredi svoj život nakon tragedije koja je zadesila nju i njenog supruga Kola. Njih dvoje se slučajno upoznaju u turističkom priobalnom gradiću Montaku na Long Ajlandu i započinju tajnu vezu.

Klupko provokativne drame se odmotava zasebno iz Noine i Alisonine perspektive, koristeći različita sećanja svakog od protagonista.

Osim što je zarazila mase gledalaca i ima svoje poklonike, seriji Afera definitivno mora da se prizna da je gledanje serija prenela na jedan novi nivo, donela gledaocima mnogo više od puke razonode i uvukla ih u svet raskrinkavanja ljudskih odnosa koji se teško napušta i kada se epizoda završi.

Stoga ovu genijalno snimljenu emotivnu studiju o kompleksnim vanbračnim vezama teško možemo da uporedimo sa bilo čim što smo do sad mogli da gledamo u formatu serija. Gledaocu je najpre ispričana priča iz jedne perspektive i taman kada je doneo svoj sud o preljubniku i prevarenom, priča dobija novu perspektivu - situaciju gledanu očima drugog lika.

Serija Afera dobitnica je tri Zlatna globusa. Potpisuju je već iskusni scenaristi i producenti Sara Trim i Hagai Levi koji su već zajedno radili na seriji In Treatment i čija su imena sinonim za dobru seriju.

Uloge: Dominik Vest, Mora Tirni, Rut Vilson, Džošua Džekson...

Kreatori serije: Sara Trim i Hagai Levi

broj komentara 0 pošalji komentar