Minhen

Na OI u Minhenu 1972. teroristi palestinske militantne organizacije "Crni septembar" upali su noću u olimpijsko selo i zarobili ceo izraelski olimpijski tim. Tada je poginulo ukupno 11 izraelskih sportista. (Munich, 2005)

Film zapravo rekonstruiše dramatične događaje posle ove tragedije i prati tajni odred Izraelaca koji su određeni da pronađu i ubiju 11 Palestinaca za koje se veruje da su izvršili masakr. Erik Bana igra šefa Mosada (tajne izraelske službe), koji je zadužen za osvetu..

Inspirisan istinitim događajima, a zasnovan na brojnim izvorima, uključujući i sećanja ljudi koji su učestvovali u samom događaju..

Uloge: Erik Bana, Danijel Krejg, Džefri Raš, Matje Kasovic...

Režija: Stiven Spilberg

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 30. jan 2019, 13:34) - anonymous [neregistrovani]

Drama

Za pohvalu je filmska redakcija koja je stavila ovaj film na repertoar. Odlican film,glumci I odlican zaplet,film dobro prati I rekonstruise desavanja oko otmice izraelskih sportista i svega kasnije sto se desavalo u lovu na teroriste.Radnja, ambijent je skoro do perfekcije rekonstruisan i mislim da je film bolji od "njegovog prethodnika" (Gideonov mac,kod nas preveden kao "Mac osvete").