Ovo je Srbija

Oformljen je katastar divljih deponija na teritoriji Grada Loznice, sa tačnim lokacijama, procenjenom količinom otpada, vrstama materijala od kojih je nastao. Osnovni posao preduzeća je iznošenje komunalnog otpada na poziv građana.

Pre nešto više od dve godine u Topličkom okrugu i opštini Merošina postavljeno je 40 automatskih meteoroloških stanica, koje su, kako je tada najavljeno, trebalo da budu deo jedinstvene Izveštajno-prognozne službe Srbije, od čega bi korist imali svi zainteresovani poljoprivrednici. Istraživali smo da li će ovaj sistem početi da se koristi do početka vegetacije, čime bi zaštita poljoprivrednih kultura od biljnih bolesti i štetočina bila znatno efikasnija.

Pre osam meseci emitovali smo priču o porodici Arsovski iz  Gornjem Starcu, selu u blizini manastira Prohor Pčinjski. Na putu do kuće, oni moraju da preko državne granice pređu u Makedoniju, a onda se preko reke vrate u Srbiju. Pritom i dalje nemaju most.

Kako kreativno provesti raspust i koliko sportski i kreativni sadržaji mogu da odvoje decu od društvenih mreža i kompjuterskih igrica.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Dane Ilić

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić 

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]