Oko: Kako je Maduro postao južnoamerički Slobodan Milošević?

Da li u Venecueli danas ratuju dva svetska bloka i koje su sličnosti a koje razlike između Madura danas i Miloševića pre 20 godina

Dvadeset godina nakon što je Ugo Čavez proglasio je Bolivarsku Republiku Venecuelu na mostu koji nosi ime Simona Bolivara i spaja ovu zemlju sa Kolumbijom gore kamioni a od velikog levičarskog talasa u Južnoj Americi ostale su još samo tri zemlje.

Jedna od te tri Venecuela živi verovatno najteže dane u istoriji, skoro polovina stanovnika je već napustilo zemlju, devet od deset ljudi koji su ostali su na ivici gladi. Sve je to zbog američkog imperijalizma kaže predsednik Maduro koga američki državni funkcioneri nazivaju bolesnim tiraninom. danas bi u Bogoti trebalo da se sastanu američki potpredsednik Majk Pens i lider opozicije Huan Gvaido.

Može li Maduto da se odupre Americi i najmoćnijim zemljama Zapada, da li, zapravo u Venecueli ratuju dva svetska bloka i koje su sličnosti a koje razlike sa situacijom u Jugoslaviji 90tih godina.

Gosti:
Zoran Ćirjaković, novinar , predavač na Fakultetu za medije i komunikacije
Borislav Lalić, novinar, dugogodišnji dopisnik iz Latinske Amerike
Milan Mišić, novinar, nekadašnji dopisnik iz Amerike

Autor emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]