Ovo je Srbija

Tekstilnoj industriji u pirotskom kraju nedostraju radnici, zbog čega je gradska uprava odlučila da finasira obuku budućih tekstilaca u kompaniji „E Miroljo". Izveštava Silvana Tošić.

Zbog udaljenosti, loših puteva i nedostatka osnovnih uslova za život, iz prokupačkih planinskih sela na Pasjači i Belom kamenu, decenijama unazad uglavnom se odlazilo, i sada u njima živi samo mali broj, uglavnom vremešnih gorštaka. Povratak Radovana Bjelice sa porodicom, pre desetak godina, iz Novog Sada mnoge je iznenadio. Mislili su da će ga mladalački hir veoma brzo proći i da će se kratko zadržati ovde, ali oni ne razmišljaju o odlasku, već o daljem širenju farme i razvoju stočarske proizvodnje. Više u priči Nebojše Đorđevića.

U Leskovcu je ove godine stotinu prvaka manje. To na razgranatoj školskoj mreži ne bi trebalo da se oseti. Međutim, problem je u tome što roditelji, decu iz seoskih sredina češće upisuju u gradske škole. Da li je razlog za to bolji kadar ili nešto drugo, proverava Danijela Kocić.

Članovi zrenjaninskog hora "Josif Marinković" muzikom prikupljaju novac. Motiv je učešće na muzičkom festivalu u italijanskom gradu Firenci. Da li će uspeti u svojoj nameri, proveravao je Branislav Prokić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednica emisije: Dane Ilić i Ljiljana Ivanović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar