Moja generacija "Z"

Premijera poslednje četrdesetčetvrte epizode RTS-ove igrane serije "Moja generacija Z", snimljene u zajedničkoj proizvodnji Radio-televizije Srbije i izvršne produkcije "Original Film", na programu je u ponedeljak, 20. maja na RTS 1 sa početkom od 22.00 časova. Seriju su režirali Miloš Petričić, Milan Konjević, Branko Vučić i Kosta Ristić.

Ovaj serijal o odrastanju čitave jedne generacije tinejdžera, koja ide u srednju školu u Beogradu, iz nedelje u nedelju pratio je veliki broj mlade publike u Srbiji. Gledaoci su sa pažnjom i iščekivanjem učestvovali u dogodovštinama junaka serije "Moja generacija Z" i svedočili donošenju njihovih važnih životnih odluka. Dramaski zapleti u seriji koji su bili oplemenjeni humorom i muzikom i govorili su o mnogim dilemama i problemima, ali i radostima u životu mladih u Srbiji, kao i o njihovim roditeljima i profesorima.

U poslednjoj epizodi koja se zove "Ekskurzija" Milan i Vida imaju važan razgovor kao odrasli ljudi. I Darkov otac pokušava ozbiljno da razgovara sa Darkom, ali prvi put ne o košarci nego o seksu na eskurziji. Direktorka škole i razredna Ana su ponosni na Deanu koja uspela da pokrene ekipu da skupe novac za eskurziju za one koji ga nemaju.

Na kraju se svi skupljaju, i đaci iz plave i crvene smene, spremni da krenu na ekskurziju. Naravno, Koska kasni...

Uloge tumače: Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić, Vanja Jovanović, Matea Milosavljević

Ostale uloge: Nebojša Rako, Ana Mandić, Milica Zarić, Slobodan Beštić, Miloš Vlalukin, Katarina Žutić, Predrag Bjelac, Darko Tomović, Vladan Dujović, Nenad Ćirić, Aleksandar Đurica, Danijela Ugrenović, Stefan Kovačević, Vanja Milačić, Petar Strugar...

urednik serije: Marko Novaković
reditelji: Miloš Petričić, Milan Konjević, Branko Vučić i Kosta Ristić
scenaristi: Vladimir Simić, Vladimir Ćosić, Milena Depolo, Milan Konjević, Nina Džuver i Branislav Černjev
direktori fotografije: Pera Popović, Aleksandar Ivančević, Darko Stanojev i Goran Janković
scenograf: Biljana Nećak
kostimograf: Andrea Samardžić
muzika: Milovan Bošković i Ivan Bon
montažer: Branislav Godić
proizvodnja: Radio-televizija Srbije i Original Film, 2019. godine

broj komentara 0 pošalji komentar