Kulturni dnevnik

Gošća Kulturnog dnevnika je francuska književnica Veronik Olmi. Povod su Molijerovi dani u Beogradu, u okviru kojih će u Francuskom institutu predstaviti svoj roman "Bakita".

Svetskom premijerom filma "Mrtvi ne umiru" reditelja Džima Džarmuša otvoren je 72. Međunarodni filmski festival u Kanu, odakle se za Kulturni dnevnik javlja Sandra Perović.

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu premijera predstave "Kneginja od Foli Beržera" Žorža Fejdoa, u režiji Juga Radivojevića.

Predstavljamo "Knjige s posvetom u ličnoj biblioteci prof. dr Svetozara Stojanovića", autorke Katarine Karamijalković.

Povodom nedavno objavljenih rezultata godišnjih konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi, oglasili su se predstavnici Asocijacije nezavisne kulturne scene Srbije.

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin otvorena je izložba "Milan Konjović: Dubrovnik, Mlini, Cavtat" iz fonda Galerije "Milan Konjović" u Somboru.

U Narodnom pozorištu u Užicu premijera predstave "Kako život" Nine Mitrović u režiji Slavenka Saletovića.

Vodimo vas i u Brisel gde je, povodom 90 godina od rođenja Odri Hepbern, otvorena izložba posvećena slavnoj holivudskoj glumici.

Urednica Olivera Milošević
Montažer Miloš Ačanski
Realizacija Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]