Kulturni dnevnik

Gošća Kulturnog dnevnika je Ana Ristović, jedna od najznačajnijih savremenih srpskih pesnikinja. Povod je njena nova knjiga poezije "Ruke u rukama".

Za Kulturni dnevnik govori glumica Mirjana Karanović, dobitnica Sterijine nagrade za ulogu u predstavi M.I.R.A, a nedavno i nagrade za najbolju glumicu na Viminacijum festu.

U Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić, na izložbi Vajarske sekcije ULUS-a, promovisan je katalog i dodeljene su nagrade, a gost iz Hrvatske, Josip Pino Ivančić, izveo je svoj Rekvijem za performans.

Gen: intimna istorija naslov je knjige autora Sidarte Mukardžija, koja je proglašena za najbolju na Festivalu Šta čitaš.

Predstavljamo Miloša Čolovića, mladog kontrabasistu, studenta Džez akademije u Gracu. On je tokom prethodne godine bio jedini evropski učesnik na takmičenju kontrabasista u Americi.

Objavljen je program 26. Festivala evropskog filma, koji na Paliću počinje 20. jula.
Vodimo vas u Beč, gde je u Galeriji Hilger otvorena izložba mladog islandskog slikara Ulfura Karlsona.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik, a reprizira sutradan u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Olivera Milošević
Montažer Goran Mijić
Realizator Marija Sredojević

broj komentara 0 pošalji komentar