Kulturni dnevnik

Gošća Kulturnog dnevnika je glumica Anica Dobra, ovogodišnja dobitnica nagrade "Zlatni platan" za izuzetan doprinos evromediteranskom filmu "Zlatni platan" na 7. Festivalu mediteranskog i evropskog filma, koji se održava u Trebinju.

 

 

U Kulturnom dnevniku govorimo o završnici 26. Festivala evropskog filma Palić, o programu predstojećeg jubilarnog 25. Nišvil džez festivala, kao i o 21. Međunarodnom kongresu za estetiku, koji se ove nedelje održava u Beogradu. Bili smo u Galeriji Beograd na izložbi "Beograđanka pod vodom" slikarke Ivane Živić. Vodimo vas u Limu na Međunarodni sajam knjiga, gde je počasni gost peruanski nobelovac Mario Vargas Ljosa.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Nikola Manić
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]