Solomon Kejn - film

Kapetan Solomon Kejn je brutalno efikasna mašina za ubijanje iz 16. veka. Naoružan je unikatnim pištoljima, mačetom i dugim šiljatim mačem, i zajedno sa svojim ljudima seje krvoproliće dok se bori za Englesku u ratovima na svim kontinentima. (Solomon Kane, 2009)

Na početku priče Kejn i njegova krvava ekipa haraju kroz horde branilaca u egzotičnom gradu u severnoj Africi. Ali kada Kejn odluči da napadne obližnji tajanstveni zamak ne bi li se dokopao blaga o kom se priča da je u njemu, misija kreće u kobnom pravcu.

Jednog po jednog, demonska stvorenja uklanjaju Kejnove ljude sve dok se i on sam ne suoči s Đavolovim kosačem - koji je poslat iz dubina pakla da uzme njegovu beznadežno pokvarenu dušu. Iako Kejn uspeva da pobegne, svestan je da mora da se iskupi tako što će odbaciti nasilje i posvetiti se u potpunosti miru i čistunstvu.

Međutim, njegova novootkrivena duhovnost ubrzo biva stavljena na konačni ispit, kada počne svoje putovanje po Engleskoj kojom haraju dijabolični Jahači i njihov strašni i maskirani Gospodar.

Pošto ne uspe da spreči brutalno ubistvo puritanske porodice Kroutorn koja ga je prihvatila kao prijatelja, Kejn se zaklinje da će pronaći i osloboditi njihovu zarobljenu ćerku Meredit, čak i po cenu da ugrozi svoju dušu time što će se vratiti svojim ubilačkim talentima zarad višeg cilja. Dok odlučno traga za Meredit u pokušaju da spase nju, ali i celu Englesku od sila zla, suočiće se i sa strašnim tajnama svoje sopstvene porodice.

Uloge: Džejms Pjurfoj, Rejčel Hurd-Vud, Maks fon Sidou...

Režija: Majkl Dž. Baset

broj komentara 0 pošalji komentar