Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Marina Dokmanović, arhitekta retrospektivne izložbe "Čistač" Marine Abramović, koja će biti otvorena 21. septembra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

U najstarijoj srpskoj gimnaziji, čuvenoj Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 48. Brankovo kolo, najveća pesnička manifestacija u zemlji i regionu. U Ustanovi kulture Stari grad počeo drugi Festival umetnosti na ulici "Rekonstrukcija". U Gete institutu "Časovi nemačkog", nova izložba Dejana Atanaskovića. U Kulturnom dnevniku o "Dizni fantaziji" Beogradske filharmonije. Predstavljamo dokumentarno filmsko ostvarenje "Mistifaj" o Majklu Hačinsu, legendarnom frontmenu grupe INXS. Vodimo vas u Italiju na tradicionalni festival "Noć tarantule".

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Maja Tucaković
Montaža Nikola Manić
Realizacija Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar