Kulturni dnevnik

Povodom 53. izdanja Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala, koji se održava od 17. do 26. septembra pod sloganom "Počnimo ljubav iz početka", gost Kulturnog dnevnika je Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa.

U Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, povodom 200 godina od rođenja velike pijanistkinje i kompozitorke, održava se muzički projekat Klara Šuman - žena ispred svog vremena. Pod sloganom Ne odričem se pozorišta, u organizaciji Hartefakt fonda, održava se prvi Beogradski prajd pozorišni festival. U Kraljevu je otvoren 7. Kraljevski filmski festival. Predstavljamo roman Arhipelag Gulag nobelovca Aleksandra Solženjicina, umetničko i istorijsko delo o represiji u Sovjetskom Savezu u periodu od 1918. do 1956. U turskom letovalištu Bodrumu održan je treći džez festival. Vodimo vas u Liverpul, na izložbu Kita Heringa.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Maja Tucaković
Montaža Nikola Manić
Realizacija Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]