Kulturni dnevnik

Nova, 151. sezona Narodnog pozorišta zvanično je počela baletom "Labudovo jezero", u koreografskoj postavci Konstantina Kostjukova, i dramom "Carstvo mraka", Igora Vuka Torbice, na Sceni "Raša Plaović". Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Ivana Vujić, upravnica Narodnog pozorišta.

U Beogradskom dramskom pozorištu premijerno je izvedena predstava "Sumrak bogova", u režiji Jagoša Markovića. U sali Srpske akademije nauka i umetnosti održana je svečana akademija povodom 95 godina Radio Beograda. Centar za muziku Kolarčeve zadužbine otvara novu sezonu ciklusa "Kolarac" tvoj svet muzike nastupom legendarnog Emerson kvarteta. U Domu kulture Studentski grad otvoren je 16. Evropski festival animiranog filma "Balkanima", a u Narodnoj biblioteci Srbije izložba ilustracija Ljubice Cuce Sokić. U Leskovcu je počeo Festival mladih pozorišnih stvaralaca "Metamorfoza". Vodimo vas i u londonsku Tejt britan galeriju, gde je u toku izložba Marka Lekija, dobitnika Tarnerove nagrade.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Selina Lovren Aksentić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar