Oko ekonomije: Računi(ce)

Veće plate, veće penzije - kada će i veći standard.

U Skupštini Srbije ministar finansija brani rebalans, promenu plana budžeta za ovu godinu na osnovu kojeg će biti moguće da se do kraja godine povećaju plate u javnom sektoru. U isto vreme, kroji se budžet za narednu godinu - u njemu je već najavljeno povećanje penzija.

U Beogradu tim povodom, boravi delagcija MMFa iz Vašingtona koja će zajedno sa Vladom da proceni koje su to moguće opcije za povećanje primanja koje bi bilo realno, održivo. Ali ne samo to - otvoreno je pitanje kolike su realne investicije u državne projekte, do kada se može 

odlagati neminovo poskupljenje struje i gde su potrebno dodatni rezovi, a gde podsticaji da bi se pomoglo privredi i da bi se povećao standard građana.

Gosti Oka ekonomije su član Fiskalnog Saveta Vladimir Vučković i profesor Beogradske bankarske Akademije i član Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Hasan Hanić.

Iz Skupštine Srbije izveštava novinarka RTS - a Dragana Ignjić.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]