Plava ptica

Vežite se, polećemo! U novoj sezoni "Plave ptice" otkrivamo: gde se nalazi sirotište za slonove, kako se kreću puževi, šta povezuje vilu i uši i još mnogo toga. Zato gledajte našu prvu epizodu 15. sezone, u subotu, 12. oktobra, u 12.05, na Prvom programu RTS-a!

Kada nas neko ne poznaje, treba da uradimo - šta? Da se lepo predstavimo. A kako to tačno da uradimo, otkriće nam naša draga gospođa Ž, koja uvek sve zna.

Osman i Borka ne moraju da se predstavljaju; njih već znate. Ali da li znate našu kuvaricu? Ona će od ove sezone specijalno za sve drugariće-kuvariće pripremati najzabavnije obroke, recimo puža od krastavca.

Nešto više o puževima saznaćemo i od naše gusarske posade. Gusarski dvojac Oki i Boki na čelu sa kapetanicom Borki, otkriće nam čemu služe puževi rogovi, kako se puževi kreću i još mnogo toga.

Putovaćemo i dalje, samo na jedan sasvim drugačiji način. Ovoga puta idemo pravo u magičnu Keniju, u kojoj, verovali ili ne, postoji sirotište za slonove.

Gospodin Dž će imati novu pitalicu, Osman novi trik, a čitaćemo i vaša pisma i ispunjavati želje. Zato ćemo u goste pozvati baš balerine, i to iz Umetničkog centra "Adađo - NB". Gledajte nas u subotu 12. oktobra, u 12.05. na Prvom programu Televizije Srbije!

Urednice i scenaristkinje emisije su Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Ivan Milanović, kompozitor Dragoljub Ilić, a glumci Borka Tomović, Osman Ahmed, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović.

Let, let!

broj komentara 0 pošalji komentar
Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]