Ovo je Srbija

U topličkom kraju počela je berba autohtone sorte grožđa-prokupca. Vinari iz Blaca i Prokuplja svoju šansu na svetskom tržištu vide upravo u proizvodnji vina od autohtonih sorti, ali i šansu Srbije, da po tim vinima postane prepoznatljiva na vinskoj karti sveta.

U Smederevu je otvorena Japanska firma za velike rashladne uređaje - Majakava SRB u kojoj je zaposleno 33 radnika. Kompanija sa Dalekog Istoka najavljuje još 200 novih radnih mesta do sredine naredne godine kada se planira završetak još dve proizvodne hale.

Deseti oktobar Svetski dan mentalnog zdravlja, ove godine, posvećen je prevenciji samoubistava. O uzrocima i lečenju, psihičkih oboljenja razgovaraćemo sa doc. dr Ivanom Stašević Karličić iz Klinike „Dr Laza Lazarević" u Beogradu.

U Čačku je predstavljena knjiga ''Dečaci sa Morave'' o grupi koja je u ovom gradu radila od 1965.do 1972.godine i kroz koju su prošli muzičari koji su obeležili muzičku scenu nekadašnje Jugoslavije. Među njima su Bora Đorđević, Točak, Zoran Radosavljević, Bata Sokić, Zoran Branković i Ljubinko Milošević.

 

broj komentara 0 pošalji komentar