Jutarnji program

Za ovaj četvrtak pripremili smo vam mnogo toga, a neke od tema o kojima govorimo su:

Ove jeseni Zavod za intelektualnu svojinu obeležava 99 godina postojanja. O pripremi za 100. godinu rada, planovima i nagradama koje podstiču naše inovatore nešto pre 7.

Vazduhoplovna akademija već godinama uspešno obrazuje kadar za potrebe vojske, policije ali i kompanija Er Srbija, Aerodrom i Jat tehnika. Koliko će dualno obrazovanje značiti učenicima, kakva je uloga privatnog sektora u tome i može li se u Srbiji implementirati švajcarski VET sistem dualnog obrazovanja, koji važi za jedan od najboljih na svetu, nešto posle pola 8. 

Dok pojedinci i kompanije brinu o tome kako da zaštite svoje digitalne resurse od različitih hakerskih napada, koji se neprestano inoviraju, države i međunarodna zajednica brinu kako da se uspostavi i održi mir na digitalnom bojnom polju. Kako se ratuje u sajber prostoru, da li je haker nova vrsta vojnika, kakve su taktike napada i odbrane, alati i mehanizmi okršaja u digitalnoj sferi, posle jutarnjeg dnevnika.

Na Hvaru je nedavno održana Likovna kolonija „Krojevi dvori" - Hvar 2019-te godine. To je prva regionalna likovna kolonija, na kojoj su učestvovali slikari iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Makedonije. Šta od toga ima umetnost, a šta region, nešto posle 9.

Da li znate da je 36-ogodišnji Kristijan Adeler  pre sedam meseci krenuo  peške iz Nemačke prema Japanu, gde namerava da prati Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine? Svoju avanturu Kristijan je nazvao "Jedan čovek, jedan put".  I Jutarnji program nastavlja sa putovanjem do Tokija. Danas nas Dušica Tasić upoznaje sa mladom osobom, koja je bila i evropski i svetski šampion, velikom nadom naše reprezentacije za Tokio.

U pola 10 predstavljamo vam film koji je pobedio na Pulskom festivalu i koji prvi put od osamostaljenja Hrvatske govori o posledicama ustaškog genocida nad Srbima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Ostvarenje Dane Budisavljević, „Dnevnik Diane Budisavljević" donosi istinitu priču o hrabrom podvigu Austrijanke koja je tokom Drugog svetskog rata spasila
više od 10 hiljada dece od sigurne smrti.

I pored svih velikih uloga u pozorištu i serijama, mnogi glumci najradosnije pričaju o amaterskom stvaralaštvu.  Možda baš zbog toga što veliki glumci tako počinju, mnogi još u detinjstvu.

Beogradski festival fudbala na Trgu republike, pod sloganom „Napad na Ostrvljane", traje još danas. Šta posetioce očekuje danas na festivalu fudbala.

Najavljujemo Festival ruskog filma koji počinje večeras, i na kome ćete videti najnovija ostvarenja ruske kinematografije, filmove širokog tematskog spektra koji su podigli rusku publiku na noge...

I na samom kraju emisije najavljujemo gala koncert Festivala igre!

Biće to jedna muška emisija koju uređuje Aleksandar Tucaković, a vodi Branko Veselinović!

broj komentara 0 pošalji komentar