S Tamarom u akciji

Akcija za Lukoviće, selo Drakčići - Kraljevo

Milutin (68) i Marina (56) dugo nisu mogli da imaju dece. Marina je iz Niša, završila je srednju Pedagošku školu, dobila je posao u Kraljevu i tu je upoznala Milutina koji je radio u automehaničarskoj radnji. Relativno kasno su dobili Lazara (14) kojem je na samom rođenju ustanovljen Daunov sindrom. Uroša (12) dobili su dve godine kasnije. Lazar je uz mlađeg brata naučio i da hoda i da priča. Uroš, mlađi sin, je veoma stidljiv i povučen a sva pažnja se uglavnom usmerava na Lazara. Iako su im savetovali da starijeg sina daju u specijalnu ustanovu na čuvanje, roditelji nisu hteli da se odreknu deteta. Dečak pohađa specijalnu školu a prijavu za Tamarinu emisiju je i stigla upravo od razredne i direktorke škole iz Kraljeva.

Milutin Luković nema stalan posao jer je neophodno da često odvozi i dovozi sina Lazara iz škole, a njegova supruga Marina se bavi domaćinstvom. Oboje su vredni, žena se bavi okućnicom, ima divnu baštu, pomaže komšinici koja pravi sir i kajmak. Muž nadniči gde i kad god može...

Lukovići su se trudili da uštede novac i uz velike muke uspeli su da dovedu vodu do kuće, ali i nemaju sredstava da sami naprave kupatilo. Žive veoma skromno, zbog toga su ih učiteljice i prijavile...

Tamarina ekipa je, u najtežoj nedelji ovog proleća- kada su se desile velike poplave u okolini Kraljeva, preuzela odgovornost i odlučno započela komletno renoviranje kuće Lukovića. Napravili su im novo kupatilo, funkcionalnu kuhinju kao i fasadu. Milutin više neće brinuti o štednji za radove na kući.

Epizoda obiluje i interesantnim pričama o petnaestogodišnjaku koji je izuzetno vešt kovač i pravi viteške oklope, biće reči o Kamenoj šumi - izuzetno retkom fenomenu koji se nalazi kod Mataruške banje, zatim o veštinama članova kros - moto kluba GTC Kraljevo a podsetićemo i na čuveni događaj, kojim se ponosi Kraljevo: rafting Ibrom pod nazivom "Veseli spust". Pored lepota Studenice i Žiče, videćete kako je izgledala veoma teška radna nedelja u kojoj su se majstori borili i sa vremenskim neprilikama, pogledajte u novoj epizodi Tamarinih akcija u petak, 25. oktobra, sa početkom u 21:05, na Prvom programu Javnog servisa Srbije.

S Tamarom u akciji: Akcija za Lukoviće, selo Drakčići - Kraljevo
RTS1, petak, 25. oktobar u 21.05

broj komentara 0 pošalji komentar