Kulturni dnevnik

Sergej Šargunov, popularni ruski pisac, autor romana Album bez fotografija, gost je Sajma knjiga, ali i Kulturnog dnevnika. Na Sajmu knjiga dodeljene su nagrade i proglašeni najbolji autori, izdavači, izdanja. Najnovija ostvarenja ruske kinematografije, filmovi širokog tematskog spektra, biće, u okviru Festivala ruskog filma, prikazani u Jugoslovenskoj kinoteci.

Vokalna džez diva Dajen Rivs, jedna od zvezda 35. Beogradskog džez festivala, nastupa u Kombank dvorani. U Svečanoj sali Doma Vojske Srbije održana je promocija knjige Hibridni rat - teorija i praksa prof. dr Igora Nikolajeviča Panarina, poznatog ruskog akademika i stručnjaka za informacioni rat. U Galeriji Radio-televizije otvorena je grupna izložba dela četvorice eminentnih autora - Save Sekulića, Ilije Bosilj Bašičevića, Emerika Feješa i Vojislava Jakića. Održana je promocija knjige Branke Bogavac Susret je najveći dar, u izdanju Narodne knjige. Koncert klavirskog dua Vesna Kršić i Snežana Nikolajević, povodom 50 godina umetničkog rada, održan je u Svečanoj sali Skupštine grada. Nakon opsežnih renovacija, otvoren je novi Muzej moderne umetnosti u Njujorku.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Selina Lovren Aksentić
Realizator Marija Sredojević
Montažer Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]