Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Boris Milosavljević, autor izložbe u Galeriji SANU, posvećene 150-godišnjici rođenja velikog srpskog političara, pedagoga, pravnika, istoričara i književnika Slobodana Jovanovića.

 

Pod sloganom "Društvo spektakla", na Mećavniku se 25. i 26. oktobra održava 4. Pozorišni Kustendorf festival. Vodimo vas na 64. Sajam knjiga, jedan od najznačajnijih događaja za ljubitelje književnosti, koji ujedinjuje oko 500 izdavača iz dvadesetak zemalja sa četiri kontinenta. U Centru Sava koncert Amire Medunjanin, interpretatorke koja je sevdah prenela u moderno doba. U Kulturnom dnevniku o internacionalnom projektu "CRAFTER - Zanatska Evropa u bronzanom dobu i danas" i o dokumentarnom filmu "U njihovim rukama". Povodom obeležavanja 500-godišnjice smrti čuvenog Leonarda da Vinčija, u Luvru otvorena izložba na kojoj je većina njegovih radova.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizator: Sanja Redžić
Montaža: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]