Kulturni dnevnik

Ekskluzivni gost Kulturnog dnevnika je Majkl Berenbaum, američki naučnik, profesor, rabin, pisac i filmski stvaralac, jedan od najznačajnijih stručnjaka za Holokaust. U našoj zemlji boravi kao konsultant ekipe reditelja Predraga Gage Antonijevića za film "Dara iz Jasenovca".

 

U emisiji - o premijeri opere "Na uranku" Stanislava Biničkog, u Narodnom pozorištu, u režiji Ane Grigorović. Govorićemo o poslednjoj u nizu javnih rasprava o Nacrtu zakona o Memorijalnom centru "Staro sajmište". Tema emisije je inicijativa Asocijacije nezavisne kulturne scene Srbije da izdvajanje za kulturu bude najmanje 1% ukupnog državnog budžeta. Biće reči i o izložbi Rastka Ćirića posvećenoj njegovom animiranom filmu "Svetlosti i senke", kao i o Festivalu muzičkog filma u Art bioskopu Kolarac. Idemo u Tel Aviv, gde se slavni dirigent Zubin Mehta, nakon pedeset godina, povukao sa mesta umetničkog direktora Izraelske filharmonije.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Olivera Milošević
Realizator Maja Mandić
Montažer Nikola Manić

 

broj komentara 0 pošalji komentar