Kulturni dnevnik

Povodom jubileja, 100 godina od osnivanja Udruženja dramskih umetnika, u Etnografskom muzeju otvorena je izložba "Pozorište u vremenu svakom", koja svedoči o razvoju srpskog teatra.

U Kulturnom dnevniku govorimo i o Kraljevskom dramskom pozorištu "Dramaten" iz Švedske koje gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu, o koncertu Beogradske filharmonije iz ciklusa "Betoven Dramakvin" i novom broju časopisa za teoriju i sociologiju kulture i kulturnu politiku "Kultura", posvećenom kulturi otpora i odnosu kulture i novca.

U rubrici "Mi u svetu" vodimo vas u Italiju gde je za posetioce otvorena jedna od najraskošnijih kuća iz rimskog doba otkrivena u 18. veku.

Gost Kulturnog dnevnika je Vladimir Maričić, džez muzičar.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Nikola Manić
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar