Ovo je Srbija

Bliži se zima, a to za Narodne kuhinje znači proveru zaliha i obezbeđenje rezervi kako bi korisnici dobijali obroke i tokom najhladnijeg perioda u godini.

Specifičnost Narodne kuhinje u Vršcu je da ona dostavlja obroke korisnicima koji nisu u mogućnosti da dođu u grad. Da li se broj korisnika povećao, kakvi će se obroci pripremati, iz priloga Maše Ivkov.

U Londonu je nedavno održan Samit najuspešnijih mladih lidera. Među 2000 najuspešnijih u svim oblastima našao se i tridesetogodišnji naučnik Janko Ignjatović iz Leskovca. Šta ga je preporučilo za društvo najboljih, koja su njegova najuža interesovanja, sa kojom temom je doktorirao u Sloveniji, iz priloga Danijele Kocić.

Sa 17. tradicionalnog Bijenala Milene Pavlović Barili u Požarevcu, koje se ove godine održava pod motom „U svetlosti Milene", uključiće se Aleksandra Marković.

Malo je gradova koju su se u poratnim godinama uzdigli poput Kragujevca, zahvaljujući Zavodu Crvena Zastava, zbog koga se u grad slilo oko 60.000 ljudi. To je pokrenulo gradnju stanova, kulturnih objekata, infrastrukturu... Period najintenzivnijeg razvoja u knjizi je ovekovečio arhitekta Veroljub Trifunovića. Prikaz pripremila Nevenka Đelić.

 

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije:  Gordana Petrović i Dragana Živojinović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]