Oko magazin: Metju Palmer - Rečeno i prećutano u Prištini i Beogradu

Koje je poruke specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan uputio pre nekoliko dana na Kosovu a šta je rekao danas u Beogradu

Srbija ne može u Evropsku uniju ako ne prizna Kosovo. Do sada nijedan američki zvaničnik nije izgovorio tako eksplicitnu rečenicu kao nedavno u Prištini specijalni izaslanik za Zapadni Balkan. Metju Palmer danas je bio u Beogradu, ali rečenicu iz Prištine nije pominjao. Međutim, posle sastanka sa predsednikom Vučićem - čula se rečenica - uskoro bi moglo da dođe do dijaloga Beograda i Prištine. Šta govore poruke Metjua Palmera iz Prištine i Beograda?

Promenili smo čak i ime, zašto Evropska unija odlaže pristupne pregovore? Rekao je nedavno predsednik Severne Makedonije. Uzalud su svi govorili "nepravda", francusko "ne" u Luksemburgu bilo je jače od svih "da" zajedno. Tako je Severna Makedonija ostala samo sa novim imenom, ali ne i sa datumom za početak pregovora. U međuvremenu, dobila je datum za nove izbore i obećanje o skorom ulasku u NATO. Ko će politički profitirati od ovog razočaranja?

Na zidu jedne osnovne škole u Somboru ove godine pojavio se veliki mural sa likom Nikole Jokića. Autor je ulični crtač koji se potpisuje kao Pijanista. Murali Andreja Josifovskog u Beogradu, Somboru, Apatinu pričaju priče o knjigama, ličnostima, događajima. Da li su slike po gradskim fasadama umetnost ili kršenje zakona?

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]