Oko magazin: Žerar Depardje i oni - Putin, Vučić, Milo, Rama

"Milošević i mi" - film koji francuski glumac snima u Albaniji

"Milošević i mi" naziv je filma koji se upravo snima na jugu Albanije. Jednu od glavnih uloga tumači Žerar Depardje. Otkud saradnja čuvenog francuskog glumca i Edija Rame, s kojim se slikao za Instagram? Depardje, inače, ima zanimljivu istorija druženja sa političarima: najveći trofej mu je svakako Vladimir Putin, koji mu je dao ruski pasoš. Malo je falilo da od Mila Đukanovića dobije i crnogorski pasoš a u Srbiji je dobio Zlatni pečat, najveće priznanje Jugoslovenske kinoteke. Pogledajte politički portret Žerara Depardjea.

Parlamentarni izbori u Srbiji biće održani najverovatnije krajem marta sledeće godine, najavio je predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić. Ovo je tek treći put za skoro tri decenije od obnove višestranačja da jedna vlada Srbije izdrži pun mandat od 4 godine. Šta to govori o Srbiji i srpskom političkom sistemu, da li je politički slaba ličnost na mestu premijera garancija dugog trajanja Vlade i kakve ćemo vlade imati u budućnosti?

Nezavisnost Škotske je nadohvat ruke, izjavila je škotska premijerka Nikola Sterdžon na velikom mitingu u Glazgovu sa kojeg je zatražila novi referendum o nezavisnosti Škotske. Premijerka i liderka Škotske nacionalne partije smatra da su izbori koji će se u celoj Britaniji održati 12. decembra najbitniji za Škotsku u ovoj epohi. Šta će ti izbori promeniti i da li će Škoti ponovo dobiti priliku da glasaju za izlazak iz Britanije?

Urednik emisije: Gorislav Papić 

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]