Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je akademik Matija Bećković, koji je u Ogranku Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu održao predavanje "100 mojih portreta".

Petnaesti, jubilarni filmski festival Slobodna zona počinje u sedam bioskopskih dvorana u Beogradu, Novom Sadu i Nišu filmom Areta Frenklin - Amazing Grace. U Kulturnom centru Beograda otvorene su tri izložbe - u Galeriji Artget Frederika Brenera, u Likovnoj galeriji Milovana Destila Markovića i u galeriji Podroom izložba Ane Adamović. Jubilarno izdanje 50. Zlatnog pera Beograda otvoreno je u Konaku Kneginje Ljubice. U Kolarčevoj zadužbini Simfonijski orkestar RTS premijerno je izveo kompoziciju Milane Milošević Ka oblacima, a u Studentskom kulturnom centru predstavljena je izložba strip tabli Igora Kordeja iz strip albuma Maršal Bas. U Kulturnom dnevniku otkrivamo šta se dešava u mozgu baletskog igrača dok uči novu koreografiju.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Selina Lovren Aksentić
Realizator Maja Mandić
Montažer Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]