Oko magazin: Doktorat Siniše Malog

Posle pet godina konačno je stavljena tačka na priču o doktoratu ministra finansija. Bar kada je reč o Univerzitetu.

Siniša Mali, ministar finansija u Vladi Srbije doktorirao je na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine. Šest godina kasnije Mali izjavljuje da bi ceo doktorat najradije pocepao i napisao ponovo. Danas je izjavio da je narod najbolji sudija a ne političke komisije. Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović juče je saopštila da je u delu doktorata Mali doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora , bez navođenja imena tih autora. U svakom slučaju, jučerašnja odluka Beogradskog univerziteta je konačna i doktorat Siniše Malog je proglašen za plagijat.

Moramo da iskorenimo dečje brakove, svaka žena ima pravo da odluči šta želi da radi sa svojim telom. To su neke od poruka sa nedavno održanog samita Ujedinjenih nacija o reproduktivnom i seksualnom zdravlju održanom u Najrobiju. Na samitu, koji se održava jednom u četvrt veka, razgovoralo se i o demografiji, a na njemu su bili i predstavnici Srbije.

U Beogradu bi uskoro trebalo da bude otvoren centar za tradicionalnu kinesku medicinu. Ovaj način lečenja lekari VMA praktikuju u Srbiji više od četiri decenije, a sve je više i privatnih ordinacija koje na tradiicionalni kineski leče pacijente. Šta sem akupunkture nudi ova istočna filozofija lečenja?

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]