Kulturni dnevnik

U Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti otvorena je izložba "Duhovno i kulturno nasleđe manastira Studenice - drevnost, postojanost, savremenost" autora Miodraga Markovića.

Javna rasprava, prva u nizu, o nacrtu Zakona o kulturnom nasleđu održana je u Niškom istorijskom arhivu.

U Kulturnom dnevniku govorimo i o gostovanju izraelskog pisca Etgara Kereta u Beogradu,  obeležavanju 50 godina od kako je film "Rani radovi" Želimira Žilnika osvojio nagradu "Zlatni medved" u Berlinu, premijeri komada "Testirano na ljudima" u Ateljeu 212, novim knjigama edicije "Kolo" Sprske književne zadruge.

Iz Pariza stižu vesti o učešću naših umetnika na izložbi Salona akademije likovnih umetnosti u Karuselu muzeja Luvr.

Gost Kulturnog dnevnika je glumac Nikola Rakočević.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Nikola Manić
Realizator: Sanja Redžić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]