Oko magazin: Da li je ovo kraj Velike Britanije?

Ako se Škotska odvoji a novi referendum o nezavisnosti sada je skoro izvestan, da li je sledeća Severna Irska?

Škotska ne može da bude zarobljenik Velike Britanije, izjavila liderka Škotske nacionalne partije Nikola Sterdžn. Ova stranka pored Konzervativaca Borisa Džonsona smatra se najvećim pobednikom izbora održanim u četvrtak. Da li pobeda ove dve stranke znači da su sada dve stvari sigurne: da će Bregzit uskoro da se desi i da će da se održi novi referendum o izlasku Škotske iz Velike Britanije? I ako se Škotska odvoji, da li je sledeća Severna Irska?

U Beograd je došao kao popin Bora, u Irig se vraća kao prva glava srpske kulture, rekao je Matija Bećković tog decembra 1997. na sahrani poslednjeg uticajnog književnog kritičara u Srba. Ove jeseni dobili smo novo izdanje njegove sjajne "Autobiografije o drugima" a nekoliko meseci pre toga konačno je u Irigu obnovljena kuća Borislava Mihajlovića Mihiza. U njegovu kuću na kratko ponovo su se vratili slikari čuvene Zadarske škole a na 22. godišnjicu smrti sećamo se Mihiza.

Ovogodišnji je dobitnik novinarske nagrade "Aleksandar Tijanić" je novinar i književnik sa Kosova i Metohije Živojin Rakočević. Ova vest objavljena je u petak, na dan kad se pre 70 godina u Đakovici, na Kosmetu rodio Aleksandar Tijanić. Tim povodom za kraj Oko magazina sećamo se velikog srpskog novinara kroz insert iz naše emisije: Tijanić: niko kao ja.

Urednik emisije: Gorislav Papić 

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]