Jutarnji program

I praznični i bezbrižni dani, po svemu sudeći, su prošli. Ozbiljne teme sačekale su nas u ovom januaru.

Australija više nije tako daleko. Posledice požara, iako nesagledive, jasno je, osećaće se decenijama. Šta potpiruje vatru, a kakva sila bi mogla da je ugasi? To je jedna od naših tema.

Dva dana nakon što mu je zapaljen auto u Leposaviću, potpredsednik Srpske liste Slavko Simić govori za Jutarnji program. Kome je tim činom poslata poruka i koga takve poruke plaše?

Kada bi ostalo na razmeni oštrih poruka između Amerike i Irana svet bi bio zadovoljan. Ipak, nove okolnosti, snimci i istrage pada aviona unose dodatne destruktivne elemente u inače lako zapaljive odnose. Zna li iko šta Bliskom istoku donose nedelje pred nama pitanje je za profesora Slobodana Jankovića sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

Ministar Branislav Nedimović znaće, posle terenske provere, koliko je neiskorišćenih parcela u Srbiji. Plan je da se one daju u zakup onima koji mogu da ih iskoriste. Pod kojim uslovima, reći će nam ministar poljoprivrede.

Gradonačelnik Beograda je u iznenadnom obilasku gradilišta. Naša ekipa na licu mesta proverava radi li se vikendom.
Pratimo tenis i navijamo za prvo finale u premijernom ATP kupu. Bodrimo i rukometaše. Da se povrate posle šoka na startu Evropskog prvenstva.
Šta donosi peta sezona "Vojne akademije" možda i saznamo od glumca Đorđa Stojkovića. Recept za vojnički pasulj, ipak, nismo uspeli da saznamo ni dva veka od prvog kuvanja.

I za one koje zanima cena kvadrata u Srbiji, kakvu hranu jedu kosmonauti, ali i sa kakvim se brigama budi britanska kraljevska porodica, biće mesta u subotnjem Jutarnjem programu.

broj komentara 0 pošalji komentar