Film

Zovu me Triniti

Divlji zapad. Triniti je jedan od najbržih revolveraša svoje generacije i putuje spavajući na ležaju kojeg vuče njegov konj. Zbog brzine, dobio je nadimak "desna ruka đavola". (Lo chiamavano Trinità, 1970)

Stiže u jedan mali gradić i tamo sreće svog krupnijeg brata, Bambina, "leva ruka đavola", koji se u gradu predstavlja kao lokalni šerif kako bi sakrio činjenicu da je pravi šerif u međuvremenu upucan i da tamo čeka svoje saradnike kako bi ukrao nežigosane konje.

U blizini vlada sukob između sebičnog gradonačelnika Harimana, bogatog vlasnika stoke, i miroljubivih mormona koji su se naselili na plodnoj dolini. Hariman unajmljuje razbojnike koji redovno uznemiravaju i terorišu mormone kako bi ih oterali sa zemlje koju Hariman želi da prisvoji za sebe i svoje konje.

Triniti se umeša u sukob i zaljubi u jednu devojku. Uspeva da nagovori nevoljkog Bambina da mu pomogne da odbrani bespomoćne mormone kojima religija zabranjuje nasilje. Triniti, Bambino i njegova dva saradnika kreću da podučavaju mormone. Kada Harimanovi razbojnici ponovno stignu u dolinu, mormoni krenu u ogromnu tuču s njima, uz pomoć i podršku Trinitija i Bambina.

Na kraju, Bambino i njegova dva saradnika odlaze prema Kaliforniji. Triniti želi da ostane sa devojkom, ali kada sazna kakav ga život očekuje u mormonskom društvu, beži zajedno sa Bambinom.

Uloge: Terens Hil, Bad Spenser, Farli Grejndžer...

Režija: Enco Barboni

broj komentara 0 pošalji komentar