Dragoljub Žarković, novinar jednog vremena

Kada se pomene nedeljnik Vreme, teško da je neko mogao da ga zamisli bez njega. Kada se pomene srpsko novinarstvo, teško da je moglo da se zamisli bez njega.

Gde god da je pisao, Dragoljub Žarković "terao" bi čitaoca da najpre pročita njegov tekst, jer je nesumnjivo nosio neku vrednost, rečenicu ili misao koju vredi zapamtiti i citirati i to što pre."

Tako su kolege objasnile zašto Žarkoviću dodeljuju nagradu Udruženja novinara Srbije za životno delo. Kako su naveli - on nije od onih novinara koji se udvaraju političarima, čak i kad o njima ne misli loše, dok obrnuto ne važi.

Jedna od urbanih legendi o Žaretu, kako su ga kolege zvale, glasi da je, kad su ga pitali za praktičan savet kako se piše vest, studentima rekao - šta vam pada na pamet, ja sam ceo život urednik! U emisiji pogledajte priču o novinarstvu jednog vremena i šta će za srpsko novinarstvo danas značiti smrt Dragoljuba Žarkovića.

U Oko magazinu pogledajte i da li će Donald Tramp biti jači posle propalog pokušaja opoziva i da li će mu "lov na veštice", kako je Tramp nazvao impičment, pomoći da i posle 2021. ostane američki predsednik. Pogledajte i priču o tome kako izgleda košarkaško odrastanje u Kanadi i kakva je u tome uloga srpskih trenera.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]